bisbalencs al Camino

bisbalencs al Camino

dilluns, 13 d’abril del 2015

Etapa 0 04/07/2015

Sortim de La Bisbal a les 7 hrs. El dia abans ja tindrem carregades les bicis al cotxe. Acompanyats per en Joan Muntaner, que ens fa el gran favor de portar-nos amb la furgo fins a Roncesvalles per a tornar-la després a casa, i que és qui se n’ocupa d’organitzar aquesta pre-etapa.


Farem parada a Sangüesa. De Sangüesa es diu que té un monument a cada carrer ja que, a part de l'església deSanta Maria, té nombrosos palaus medievals dels segles XV-XVII, i altres esglésies romàniques i gòtiques importants.


Dinarem a Valtierra (Navarra), a la Sidreria Bornax, situada al Polígon industrial Valtierra-Arguedas.


I a Roncesvalles?




A Roncesvalles dormim a Hotel Roncesvalles .
Telèfon: 948760105  Direcció: Orreaga/Roncesvalles.


Què és i com obtenir la Credencial
La credencial és un document oficial que acredita i identifica al pelegrí. Hi figuren les seves dades personals, mapes del Camí de Santiago i caselles en què es van plasmant els segells dels llocs per on es passa i la data. Aquest document és imprescindible per allotjar-se en albergs públics i aconseguir la Compostel·la, però no concedeix cap altre dret al seu portador.
La credencial té un preu aproximat d'1 € i s'obté en els albergs, a la Col·legiata de Orreaga / Roncesvalles, a l'Arquebisbat de Pamplona, en les associacions d'Amics del Camí de Santiago i en confraries o refugis en els quals hagi delegat la església de Santiago.




Missa del Pelegrí
En un paisatge circumdat per fagedes, avetoses i rouredes, s'alça majestuosa la Col·legiata de Santa Maria de Orreaga / Roncesvalles, antic hospital de pelegrins i un dels punts més coneguts del pelegrinatge compostel·lana. Aquí se celebra diàriament la missa dels pelegrins, de dilluns a divendres a les 20:00, i els dissabtes i diumenges a les 19:00 hores.



On sopem?
A la Posada de Roncesvalles, lloc on coneixem als companys Ruben de Vitoria i Carlos de Jaen amb els que partir de la 3ª etapa compartiríem el Camí fins al final.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada